Din călătorii

Tură cu autorulota prin Grecia

Itinerariu: Parcul National Axios Loudias – Golful Amvrakikos, loc. Koronisia – Lefkada (Insulele Ionice) – Meteora – Lacul Kerkini

Grecia are cea mai lungă coastă din bazinul Mediteranei și a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, deținând și un mare număr de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite). Optzeci la sută din teritoriul grec este format din munți, dintre care cel mai înalt este Muntele Olimp cu 2.917 m.

Parcul Naţional Axios Loudias este un sistem umed întins cu o suprafaţă de aproximativ 340 Km pătraţi şi începe la doar 10 km sud de Thessaloniki.  Zona este printre cele mai importante locuri de migraţie şi de popas din Europa; mii de păsări se opresc aici pentru a se hrăni şi a se odihni înainte de a-şi continua drumul.

Golful Amvrakikos este una dintre cele mai întinse şi importante zone umede din Grecia. Cu o biodiversitate bogată, aici trăiesc aproximativ 300 specii de păsări şi reprezintă reşedinţa permanentă pentru Pelicanul Creţ (pelecanus crispus). De asemenea, reprezintă o zonă importantă de hrănire pentru ţestoasele marine Caretta Caretta şi este reşedinţa permanentă a peste 120 delfini cu bot gros (Tursiops truncatus). Până la localitatea Koronisia se conduce pe un superb drum construit pe apă.

Lefkada, Marea Ionica – legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod.

Capitala Lefkada – aflată în nordul insulei

Apus în Lefkada                                                   Nydri, Lefkada

Porto Katsiki, Lefkada – una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia şi din Europa.

  

Kathisma Beach – Lefkada

Meteora este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală, la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka. Meteora este înregistrată în lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1988

Articole de presă

Despre turismul cu rulote si autorulote au inceput sa scrie si publicatiile locale și naționale. Descoperiti cateva articole interesante despre acest nou gen turism.

Iulie 2018, un articol foarte frumos scris de Adevărul, despre ce înseamnă călătoriile cu autorulotele Nomad Caravan

Iulie 2018

Nomad Caravan – a new type of business for a new type of tourist

Martie 2018

Un nou gen de turism ia amploare în România. Trendul prinde și la Sibiu

 

Decembrie 2017

Prima autorulotă de închiriat din Sibiu. Doi tineri au pus ”pe roate” mica afacere

Daca v-am trezit interesul pentru o vacanta neconventionala, Contactati-ne!

rulote