Info utile

Informații utile despre vacanța cu autorulota/rulota

Autorulota/Rulota de inchiriat
Autorulota de inchiriat NOMAD Sibiu

Planificarea vacanței au autorulota/rulota NOMAD

Dupa ce te-ai decis asupra traseului, ar trebui să stabilești obiectivele de vizitat și distanța dintre ele. Ar fi bine să suni din timp la campinguri pentru rezervare, astfel nu veți avea surprize, în special în timpul sezonului de vară când foarte multe rulote și autorulote cutreieră Europa. Asigură-te că ajungi în camping cât mai este lumină, astfel veți putea vedea eventuale obstacole în timpul parcării rulotei. Ca de exemplu crengi și stații de curent. În plus, majoritatea campingurilor funcționează până la orele 20.00 – 21.00. Dacă te gândești totuși să campezi off camping, îți recomandăm să verifici legislația țărilor vizitate cu privire a camparea sălbatică. Unele țări nu sunt la fel de tolerante ca altele în această privință. Un mare avantaj al campării în campinguri este că acestea oferă toate facilitățile pentru golirea și umplerea rezervoarelor.

Stabilirea bugetului de vacanță

Pe lângă costul închirierii autorulotei NOMAD, trebuie luate în considerare și cheltuieli cum ar fi: motorină, viniete, taxe de drum, camparea în campinguri, costuri pentru folosirea utilităților în camping (de exemplu deversare), chiar dacă nu se campează acolo, schimbul buteliilor de gaz în cazul în care acestea se consumă, bilete de intrare la obiectivele vizitate, asigurări personale de călătorie (cum este cea de sănătate).

Costurile de închiriere a autorulotelor NOMAD includ vehiculul cu acesoriile menționate în secțiunea http://www.nomad-caravan.ro/servicii/

Conducerea autorulotelor NOMAD

Autorulotele închiriate de noi se conduc cu permis categoria B.

Trebuie să aveți în permanență în vedere faptul că conduceți un vehicul mare, având următoarele dimensiuni: Înălțime 3.100 mm, Lățime 2.340 mm, Lungime 7.150 mm. Trebuie să virați larg și încet, să parcați în locuri late, să fiți întotdeauna îndrumat de cineva în timpul manevrelor de dat cu spatele. Să adaptați viteza condițiilor și dimensiunii autorulotei. De asemenea, este interzisă conducerea autorulotelor NOMAD pe drumuri neasfaltate. Toți pasagerii trebuie asigurați cu centuri de siguranță și trebuie să verificați asigurarea tuturor bagajelor, închiderea ușilor, dulapurilor și geamurilor.

Autonomia autorulotelor/rulotelor

Capacitatea rezervorului de motorină: 80 l, Consumul de combustibil: 10-12 l/ 100km Autonomie: 600-800 km, Capacitate rezervor apă curată, incl. boiler 120 l, Capacitate rezervor apă gri 100 l, Capacitate rezervor toaletă 17 l. Din experiența noastră putem spune că două persoane pot sta fără a deversa și alimenta timp de 2 zile, cu 2 dușuri și spălat vase. Iar curentul nu este o problemă deoarece unele autorulote Nomad sunt dotate cu panouri solare. Iar bateria spațiului de locuit se alimentează în timpul mersului.

Contactați-ne pe site sau pe Facebook